Libanese salade met pitabroodjes

  • 1 klein blik linzen of kidneybonen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. citroensap
  • ½ theelepel piment
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 bos radijs
  • 2 vleestomaten
  • ⅓ komkommer
  • kropje Romeinse sla, bindsla of little gem
  • 2 bosuitjes
  • handje munt of platte peterselie
  • 4 pitabroodjes

Laat de linzen of kidneybonen uitlekken.
Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
Klop er het citroensap, de piment, peper, een beetje zout en de olie door.
Meng dit door de linzen of kidneybonen.
Maak de groente schoon.
Snijd de radijs en komkommer in plakken, de tomaten in stukjes, de sla in reepjes en de bosuitjes in ringen.
Meng dit door de peulvruchten.
Maak het geheel op smaak met royaal gesneden munt of peterselie.
Rooster de pitabroodjes in de broodrooster goudbruin en geef ze bij de salade.

Bron: Voedingscentrum

Terug