Lentesalade met wilde kruiden

Lentesalade met wilde kruiden

    • 60 g wilde kruiden bijv.
  • paardenbloem
  • daslook
  • brandnetel
  • ribkruid
  • 100 g kleine, stevige champignons
  • 2 à 3 theel. bieslookrolletjes
  • 360 g witlof
  • 250 g radicchio
    • voor de dressing
  • 1 snufje zeezout
  • ½ theel. medium hete mosterd
  • 4 eetl. sherryazijn
  • 2 eetl. water
  • 4 eetl. koudgeperste zonnebloem- en sesamolie

Was en maak de witlof en radicchio schoon.
Was de wilde kruiden grondig en centrifugeer meerdere keren droog.
Snijd de onderste helft van de witlofkolf in smalle reepjes en verdeel over vier soepborden.
Plaats de bladpunten op de bordenstandaard.
Snijd de radicchio in kleine stukjes en leg deze op de witlof.
Sprenkel de helft van de dressing erover.
Snijd de kruiden in kleine stukjes en leg ze in het midden.
Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd de uiteinden van de steeltjes af.
Snijd de champignons in dikke plakken en serveer op de salade.
Besprenkel met de rest van de dressing en maal er wat peper over.
Bestrooi de sla met de bieslook.
Meng het zout en mosterd met azijn en klop er geleidelijk het water en beide soorten olie door.

Bron: kraut &rüben

Terug