Lentesalade met aardappeltjes en groene asperge

Lentesalade met aardappeltjes en groene asperge

  • 800 g krieltjes met schil,
    gewassen, gedroogd en grof gesneden
  • 1 à 2 eetl. olijfolie
  • zeezout & zwarte peper
  • 200 g groene asperges,
    harde uiteinden verwijderd en in stukken gesneden
  • 250 g doperwten,
    kort geblancheerd in kokend water en koud afgespoeld
  • 8 à 10 radijsjes, in dunne plakjes
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 2 eetl. gehakte verse dille
    • voor de dressing
  • 4 à 5 eetl. olijfolie
  • 1 à 1½ eetl. appelazijn
  • 1 eetl. grove mosterd
  • 1 snufje roze Himalayazout

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng de gesneden aardappeltjes met een paar lepels olijfolie, zout en zwarte peper.
Leg ze in een ovenschaal en rooster ze ca. 30 minuten.
Schep af en toe om.
Gril ondertussen de asperges kort (beetgaar) in een hete grillpan.
Vermeng de asperges in een saladeschaal met de doperwten, gesneden radijsjes, bosuitjes en de dille.
Hussel de geroosterde krieltjes erdoor.
Maak een dressing van alle ingrediënten en giet over de salade.
Schep om en serveer direct.

Bron: Lekker-weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug