Lentesalade - I

Lentesalade

  • 4 pijlen witlof
  • 10 tal radijsjes
  • een stuk komkommer
  • 2 sjalotjes
  • 100 g geraspte wortelen
  • bieslook fijn gesneden
  • peper & zout
  • yoghurtdressing

Snijd witloof fijn .
Radijsjes fijn snijden.
Komkommer fijn snijden.
Sjalotjes fijn snijden.
Meng alle groenten gekruid samen met de yoghurtdressing onder elkaar en serveer zeer fris.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij


Salade voor de lente - II

Salade voor de lente

  • 2 tomaten
  • 1 sjalotje
  • een handvol rucola
  • 2 eetl. maïs
  • enkele blaadjes dragon, fijn gesnipperd
 
  • enkele blaadjes oregano, fijn gesnipperd
  • peper & zeezout
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 1 eetl. appelazijn

Tomaten in partjes snijden, sjalotje fijn snijden.
Meng deze samen met de rucola en maïs.
De kruiden mengen met de olie en appelazijn verdeel deze dressing onder de groenten.
Serveer fris.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug