Lauwwarme groentesalade met plakjes varkenshaas

groentesalade (5K)

  • 400 g varkenshaas, in plakjes van 1 cm
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theel. dragon
  • snufje peper. versgemalen
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1 courgette,
    2 keer in de lengte gehalveerd en in plakjes gesneden
  • 1 rode ui, in reepjes
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 5 radijsjes, in plakjes
  • 20 radijsblaadjes
  • snufje zout
  • frituurolie

Neem de plakjes varkenshaas uit de koelkast en masseer deze in met 2 eetlepels olie, knoflook, dragon en peper.
Laat het vlees ca. 30 minuten afgedekt buiten de koelkast op temperatuur komen.
Verwarm de frituurpan tot 180 °C en frituur hierin de takjes rozemarijn ca. 3 minuten.
Laat de takjes rozemarijn op keukenpapier uitlekken.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit hier in de ui.
Voeg de courgette en paprika toe en roerbak deze ca. 5 minuten mee.
Schep de radijs en radijsblaadjes door de groente, roerbak deze nog ca. 3 minuten en laat de groente even staan.
Verwarm ondertussen een koekenpan met anti-aanbaklaag voor op hoog vuur.
Zet het vuur middelhoog en leg de plakjes varkenshaas in de pan.
Bak de plakjes varkenshaas zachtjes, door deze regelmatig over de bodem te schuiven met een spatel (geen vleesvork) en veelvuldig te keren.
De plakjes varkenshaas zullen tijdens het bakken in ca. 5 minuten zachtjes rosé bakken en mooi lichtbruin kleuren.
Breng de varkenshaas op smaak met zout & peper.
Garneer elk bord met een takje gefrituurde rozemarijn.
Lekker met stokbrood.

Informatie over varkenshaas

Bijzonderheden
Varkenshaas is een schuin toelopend stukje vlees.
Vouw bij het braden de punt naar binnen en steek of bind deze vast met een prikker of rolladetouw, zodat het haasje overal even dik is.
Laat varkenshaas na bereiding ± 5 min. rusten onder aluminiumfolie, alvorens het vlees aan te snijden.

Smaakidee
Groene peper
Mosterd

Wist u dat . . .
Een varkenshaasje maar 3,1% vet bevat?

Bron: Vlees.nl

Terug