Lauwe rijstsalade

voor 2 personen

  • 4 eieren
  • 200 g sperziebonen
  • 100 g peultjes
  • 150 g zilvervliesrijst
  • 4 gare artisjokken (pot)
  • 8 olijven zonder pit
  • 2 tomaten
  • 1 grote wortel of 100 g worteljulienne
  • 1 citroen
  • 2 eetl. (olijf)olie
  • mespunt gemalen komijn (jintan)

Kook de eieren hard.
Maak de groente schoon en halveer de sperziebonen en peultjes.
Kook de groente in weinig water net gaar.
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Schaaf van de wortel met een kaasschaaf of dunschiller dunne repen.
Snijd de tomaten en de artisjokken in stukjes.
Snijd de olijven in plakjes.
Boen de citroen schoon en rast wat van de schil.
Pers de citroen uit.
Maak van 1 - 2 eetlepels citroensap, de geraspte schil, de olie, de komijn, peper en een beetje zout een dressing.
Pel de eieren en snijd ze in parten.
Meng de dressing, de sperziebonen en peultjes, de tomaten, olijven en artisjokken voorzichtig door de nog warme rijst.
Garneer met de wortellinten en de parten ei.
Serveer direct.

Bron: Voedingscentrum

Terug