Krulandijviesalade met West-Vlaamse gerookte sprot,
Hoeveschapenkaas uit de Vlaamse Ardennen
en een stroop-mosterd sausje

Krulandijviesalade met West-Vlaamse gerookte sprot, Hoeveschapenkaas uit de Vlaamse Ardennen en een stroop-mosterd sausje

    • salade
  • 150 g West-Vlaamse gerookte sprot
  • schapenkaas uit de Vlaamse Ardennen, grof geraspt of in blokjes
  • krulandijvie, 2 grote handen
  • rucola, 1 handvol
  • radijzen, 4 à 6 stuks
  • snijbonen, 8 à 10 stuks
  • zwarte en/of groene olijven
  • 2 peren in zeer dunne sneetjes
  • handvol walnoten
  • snuifje kaneel
    • dressing
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 sjallot, fijn gesnipperd
  • sap van ½ limoen
  • 1 theel. mosterd uit het Gentse
  • 2 theel. Limburgse perenstroop
  • 3 eetl. olijfolie
  • peper
  • zout

Snijd de snijbonen diagonaal in brede stukjes.
Kook de snijbonen 2 à 3 minuten, koel onmiddellijk in ijswater.
Rooster de walnoten in een warme pan met een snuifje kaneel.
Meng alle groenten, schik er de sprot, kaas, olijven, peer en walnoten op.
Meng de ingrediënten voor de dressing en giet de dressing pas over de sla vlak voor het opdienen.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug