Kruidige vruchtensalade

  • 1 ananas
  • 2 avocado's
  • 1 kleine meloen
  • 150 g blauwe druiven
  • 3 eetl. citroensap
  • enkele druppeltjes tabasco
  • mespuntje zout
  • enkele toefjes peterselie

Snijd de ananas overlangs doormidden en verwijder de harde kern.
Snijd een gedeelte van het vruchtvlees uit de schil en snijd dit in blokjes.
Leg de uitgeholde ananashelften op een schaal.
Schil de avocado's, snijd ze overlangs doormidden en verwijder de pitten.
Snijd de avocadohelften in plakken.
Snijd de meloen doormidden en verwijder de pitjes.
Schep het vruchtvlees met een lepel uit de meloenhelften of steek er balletjes van.
Snijd de druiven doormidden. Doe de stukjes ananas, de plakjes avocado, de stukjes of bolletjes meloen en de gehalveerde druiven in een kom.
Vermeng het citroensap in een kommetje met de tabasco en het zout.
Schenk het mengsel over de vruchten en schep alles goed dooreen.
Verdeel het kruidige vruchtenmengsel over de uitgeholde ananashelften en garneer de salade met enkele toefjes peterselie.

Bron: Astrid Veltman

Terug