Kruidensalade met sperzieboontjes

voor 2 personen

  • 100 g sperziebonen
  • 4 sprietjes bieslook
  • 10 blaadjes basilicum
  • 2 eetl. olie
  • 1 eetlepen azijn
  • 1 theel. mosterd
 
  • mespunt tijm
  • 4 blaadjes rode sla
  • 1 tomaat
  • 2 plakjes serano of parmaham
  • 25 g rucola

Maak de sperziebonen schoon, breek ze eenmaal en kook ze in water met een beetje zout beetgaar.
Laat de sperziebonen uitlekken.
Was de kruiden.
Knip het bieslook klein en snijd 4 blaadjes basilicum klein.
Maak een dressing van de olie, azijn, mosterd, bieslook, de kleingesneden basilicum, tijm, peper en wat zout.
Snijd de rode sla in repen.
Was de tomaat en snijd hem in parten.
Snijd de ham in reepjes.
Verdeel de rucola, de rode sla, de tomaat, de sperziebonen en de ham over twee borden.
Strooi de rest van de basilicumblaadjes er over.
Druppel de dressing er over.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht kip in amandelsaus, Chinese kool en zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum

Terug