Kruidensalade met ovengroenten en yoghurtsaus

Kruidensalade met ovengroenten en yoghurtsaus

  • 300 g wortelen
  • 3 courgettes, klein, ca. 300 g
  • 1 kleine broccoli, ca. 300 g
  • ¼ theel. anijs
  • 2 steranijs
  • 1 theel. korianderzaad
  • ½ theel. zwarte peperkorrels
  • 1 theel. zout
  • 8 eetl. olijfolie
  • 40 g hazelnootpitten
  • 1 bosje waterkers, ca. 500 g
  • 30 g rucola
  • 100 g baby bladspinazie
  • ½ bos mint
  • ½ bos platte peterselie
  • sap van 1 citroen
  • peper
  • 1 eetl. ahornsiroop
  • 300 g Griekse yoghurt
  • ½ theel. piment d'Espelette

Schil de wortelen en verwijder de steeltjes van de courgettes.
Snijd de wortelen en courgettes kruislings doormidden en in de lengte in vieren.
Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes.
Doe de wortels, courgettes en broccoli in een kom.
Maak de anijs, steranijs, koriander, peperkorrels fijn en zout in een vijzel en meng met 4 eetl. olijfolie onder de groenten.
Verdeel de groenten gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat.
Gaar in de voorverwarmde oven op 200 °C (gas 3, heteluchtoven niet aanbevolen) op het 2e rek vanaf de onderkant gedurende 25 à 30 minuten, keer een keer.
Hak intussen de hazelnoten grof en rooster ze in een pan zonder vetstof op matig vuur, terwijl u ze regelmatig omdraait, tot ze goudbruin zijn.
Maak de waterkers schoon, verwijder de dikke stengels en sorteer de bladeren.
Maak de rucola en spinazie schoon en sorteer ze.
Pluk de munt- en peterselieblaadjes van de steeltjes.
Was de sla en de kruiden en centrifugeer ze droog.
Meng het citroensap met zout, peper, ahornsiroop en de resterende olijfolie om een vinaigrette te maken.
Roer de yoghurt met zout, peper en piment d'Espelette tot een gladde massa.
Meng om te serveren de salades en kruiden met de vinaigrette en leg ze op een schaal.
Schik de ovengroenten erop, bestrooi met hazelnoten en besprenkel met yoghurtsaus.
Serveer met stokbrood of pita brood.

Bron: essen & trinken

Terug