Wilde kruidensalade met geitenkaas crostini

Wilde kruidensalade met geitenkaas crostini

  • 5 capsules kardemom
  • ½ theel. fleur de sel
  • 1 theel. suiker
  • 5 eetl. appelazijn
  • 5 eetl. mineraalwater
  • 4 eetl. walnootolie
  • 250 g rapen
  • 250 g wilde kruidensalade
  • crostini
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 1 stengel tijm
  • ½ theel. citroenschil
  • 150 g verse geitenkaas
  • 4 eetl. olijfolie
  • 8 sneetjes stokbrood
  • 4 theel. boshoning

Breek voor de dressing de kardemompeulen open in een vijzel en verwijder de zaadjes.
Verwijder de peul en maal de zaden fijn.
Meng de kardemom met fleur de sel, wat peper, bruine suiker, appelazijn en mineraalwater.
Roer dan de walnootolie erdoor.
Was de navettes en snijd ze in dunne plakjes in een kom op een groentensnijmachine op de fijnste stand.
Meng goed met 4 à 5 eetl. dressing en laat even staan.
Pluk de kruidensalade.
Rooster voor de crostini de pijnboompitten in een pan zonder vetstof tot ze goudbruin zijn.
Ontdoe de tijmblaadjes van het steeltje en hak fijn.
Voeg de geitenroomkaas met de citroenschil toe en roer tot een gladde massa.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de sneetjes stokbrood aan beide kanten licht aan.
Haal uit de pan en verdeel de geitenkaas erover.
Schik de salade met de navettes en de geitenkaascrostini.
Besprenkel de salade met de resterende dressing.
Bestrooi de crostini met pijnboompitten en besprenkel met honing.
Onmiddellijk opdienen.

Bron: essen & trinken

Terug