|
|
De gele blaadjes van de sla afplukken, wassen, goed droog uit laten lekken.
Bij het opdoen aanmaken met mayonnaise of met slasaus, bereid van fijngewreven, hardgekookte eieren, vermengd met olie, azijn, mosterd, peper en zout.
De sla in een slabak doen en garneeren met hardgekookte eieren en fijngehakte peterselie.
Bron: Recepten voor de fijne keuken
|
|
Kook de eieren niet te hard (± 6 minuten) en wrijf ze fijn in een slabak met een slalepel en vork.
Vermeng ze met zout, peper, mosterd, olie, azijn en sojasaus.
Ontdoe de sla van de buitenste bladeren, verwijder de harde, groene gedeelten en was de overblijvende bladeren een paar maal goed af.
Druk ze zo droog mogelijk uit of sla ze uit in een slamandje.
Vermeng de sla, even vóór het gebruik, goed met de saus, waarbij nog een paar blaadjes fijngehakte dragon en pimpernel kunnen worden gevoegd.
Proef of de sla goed smaakt.
Bron: Het Nieuwe Kookboek