Knisperende kroepoek-noedelsalade

kroepoek_salade (2K)

  • 1 zak (250 g) woknoedels
  • 2 limoenen
  • 6 takjes verse munt
  • 300 g kipfilet
  • wokolie
  • 8 eetl. ketjap
  • 600 g gemengde rauwkost
  • 1 zak (60 g) Java kroepoek

Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten, met koud water afspoelen, goed laten uitlekken en afkoelen.
Was de limoenen.
Rasp de schil van 1 limoen.
Snijd de helft van de andere limoen in vier kleine partjes.
Pers 1,5 limoen uit.
Haal de muntblaadjes van de takjes.
Houd kleine blaadjes heel, scheur grotere in stukjes.
Snijd de kipfilet in dunne plakjes (ca. 0,5 cm).
Verhit een wok, voeg een scheutje olie en wok de plakjes kip 4 minuten.
Voeg de ketjap, 2 eetlepels wokolie en het limoensap toe en wok nog 1 minuut.
Haal de limoenschilletjes uit het water en dep ze droog.
Meng het warme kip-ketjapmengsel in een ruime schaal met de koude noedels, de rauwkost, de limoenschilletjes en de muntblaadjes.
Verdeel de salade over vier grote kommen en strooi vlak voor het eten de kroepoek erover.
Leg de partjes limoen erbij.

Op tafel
Zet voor de liefhebbers van hete peper sambal brandal op tafel.

Lekker anders kan ook
De kroepoek noedelsalade is ook heerlijk met grote garnalen in plaats van met kip.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Thaise tomatensoep en Gemberyoghurt met cashewnoten toe.

Bron: Conimex

Terug