Krieltjessalade met pecannoten

Krieltjessalade met pecannoten

voor 2 personen

  • 500 g krielaardappeltjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 150 g verse of diepvries tuinbonen
  • 10 sprieten bieslook
  • 2 eetl. azijn
  • 2 eetl. olie
  • 1 bos radijs
  • slabladen, hand spinazie of veldsla
  • 50 g pecannoten of walnoten

Boen de krielaardappelen goed schoon en halveer grote exemplaren.
Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
Kook de krieltjes in weinig water in ca. 8 minuten gaar.
Kook de bleekselderij en de tuinbonen de laatste 2 à 3 minuten mee met de aardappelen.
Was de bieslook en knip het klein.
Maak een dressing van azijn, olie, bieslook en wat peper.
Schep de dressing door de nog warme krieltjes met groente.
Laat dit afkoelen.
Was de radijs en snijd ze in plakjes.
Was de sla en laat de groente goed droog worden.
Breek de pecannoten een keer.
Meng de radijs en de pecannoten door de aardappelen.
Bedek een schaal met de sla en schik de aardappelsalade erop.

Noten over?

Bron: Voedingscentrum

Terug