Krieltjessalade met gerookte forel

voor 2 personen

  • 400 g ongeschrapte krielaardappeltjes
  • 250 g sperziebonen
  • citroensap
  • 2 theel. mosterd
  • 1 eetl. olie
  • 150 g kerstomaatjes
  • 1 bosuitje
  • 200 g gerookte forelfilet

Maak de krieltjes schoon en snijd grote een keer door.
Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
Kook de krieltjes in weinig water 2 minuten.
Voeg de sperziebonen toe en kook dit in ca. 8 minuten verder gaar.
Maak een dressing van citroensap, 1 eetlepel water, de mosterd en de olie.
Meng de dressing door de nog warme krielaardappeltjes en sperziebonen.
Laat dit afkoelen.
Was de kerstomaatjes en halveer ze.
Maak het bosuitje schoon en snijd hem in ringen.
Verdeel de forelfilet in stukjes.
Meng de tomaatjes en bosui door de aardappelen en schep er voorzichtig de stukjes vis door.

Bron: Voedingscentrum

Terug