Krabsalade uit Mexico

  • 1 blik krab, 250 g
  • 1 schoongemaakte, in repen gesneden venkelknol
  • 1 kop taugè, met kokend water overgoten
  • 1 groene paprika, van zaad ontdaan, in dunne repen
  • 1 rode peper, van zaad ontdaan, in repen
  • ¼ theel. zout
  • ½ theel. mosterdpoeder
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 eetl. wijnazijn
  • 6 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. sojasaus (geen kecap!!)

Snijd de krab in kleine stukjes, meng die met de venkel, de taugè en de paprika en schep alles losjes om.
Meng het zout, het citroensap, de mosterd, de peper en de azijn goed door elkaar.
Voeg de olie toe en klop het tot een glad mengsel.
Voeg de sojasaus toe en meng goed.
Schep dit mengsel, vlak voor het opdienen, losjes door de salade.

Bron: Astrid Veltman

Terug