Krabsalade

  • 750 g krabpoten
  • 5 hardgekookte, gepelde en in kleine stukjes gesneden eieren
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 sjalotjes (of 1 grote ovale), ragfijn gesneden
  • 2 theel. fijngeknipte bieslook
  • het sap van ½ citron vert
  • 2 eetl. gembersiroop
  • 1 theel. sojasaus (Kikoman)
  • 1 theel. mosterd
  • 1 eetl. olijfolie
  • zout & peper

Kook de krabpoten 5 minuten, laat ze afkoelen, kraak ze, haal het vlees eruit en snijd het in stukjes.
Meng zout, peper en het citroensap, voeg de andere ingrediënten toe (de stukjes krab het laatst), proef of er nog zout of peper bij moet en laat de salade één nacht in de koelkast staan.
Serveer de salade bijvoorbeeld in een slakrop; haal het hart van de salade eruit, zodat een 'schaaltje' ontstaat.
Serveer met toast van briochebrood.

Tips van Tonny:
1. In deze salade is in plaats van zout & peper Lemon Pepper van Jane's Krazy Mixed-Up Seasoning erg lekker, maar ik geloof niet, dat het algemeen verkrijgbaar is. Dit is ook heerlijk op vis.
2. Koop de krabpoten bij een vertrouwd adres, anders maak je 'ammoniak'salade

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug