Indiase kormasalade met yoghurtdressing

kormasalade (4K)

  • 6 grote vastkokende aardappels
  • 3 vleestomaten
  • 2 uien
  • wokolie
  • 600 g gebroken sperzieboontjes
  • 1 bakje Conimex boemboe Korma bloemkool
  • 25 cl volle yoghurt
  • 3 eetl. fijngehakte munt

Was en schil de aardappels.
Snijd ze in gelijke kleine stukjes.
Was en snijd de tomaten in partjes.
Pel en snijd de uien in ringen.
Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de stukjes aardappel, de sperzieboontjes en de ui 5 minuten.
Voeg de boemboe toe en roerbak 3 minuten.
Voeg 2 dl water en 1 dl yoghurt toe en laat de groenten, met een deksel op de wok, op een laag vuur in ca. 25 - 30 minuten gaar worden.
Af laten koelen.
Meng een dressing van de rest van de yoghurt, 1 eetlepel olie en de munt.
(Voeg eventueel naar smaak wat zout & peper toe.)
Meng het groentemengsel met de tomatenpartjes en schep de (lauwwarme of koude) Indiase kormasalade in een grote schaal of verdeel over 4 borden.
Verdeel de yoghurt-muntdressing over de salade.

Lekker anders kan ook
Je krijgt een lekkere variant als je de helft van de aardappels vervangt door 1 uitgelekt blikje kikkererwten of linzen.
Warm de kikkererwten of linzen nog ca. 3 minuten mee.
Bestrooi de salade met geroosterde amandelen.

Op tafel
Zet atjar en mango chutney op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Lekker met gegrilde kerriekippenpootjes.

Bron: Conimex

Terug