Koolsalade met pindadressing

Koolsalade met pindadressing

  • stuk witte kool, circa 300 g
  • 1 flinke winterwortel
  • ½ rode peper
  • ½ teentje knoflook
  • 2 eetl. 100 % pindakaas
  • ca. 1 eetl. citroensap
  • mespunt gemberpoeder
  • 200 g hamlap
  • peper
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 6 aardappelen
  • 2 mandarijnen
  • 5 takjes koriander of peterselie

Schaaf of snijd de witte kool in fijne reepjes.
Schrap de wortel, was hem en rasp hem grof.
Was het stukje peper en verwijder voor een deel de pitjes.
Snijd het stukje peper heel fijn.
Pers het halve teentje knoflook boven een kom uit.
Voeg de pindakaas, 1 eetl. water, citroensap, peper en gemberpoeder toe en roer dit tot een dressing.
Meng de dressing door de kool en wortel.
Laat de groente afgedekt op een koele plaats staan, dan wordt de kool wat zachter.
Bestrooi het hamlapje met peper.
Bak het vlees in de hete margarine bruin.
Voeg 7½ cl water toe en stoof het in 20 minuten gaar.
Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes.
Was de koriander of peterselie en knip het klein.
Meng de mandarijnenpartjes en de kruiden door de koolsalade.
Geef het vlees en de aardappelen erbij.

Witte kool over?

Bron: Voedingscentrum

Terug