|
|
Schil de koolrabi's en rasp ze grof.
Maak een sausje van de mayonaise, de olie, azijn, water, mosterd, peper, zout en de peterselie.
Schep het sausje door de koolrabi.
Hak de walnoten grof en strooi ze over de salade.
Bron: NN
|
|
Koolrabi's schilt men van onder naar boven dik tot dunner.
Onder is het namelijk al wat aan het verhouten.
De lucifertjes maken wij met een mandoline.
Grof raspen mag ook.
De citroensap dient ook om verkleuren te voorkomen en is meteen het zuurtje in de dressing.
Dus meng de koolrabi, appel en citroensap direct.
De mierikswortel hebben we zelf ingemaakt.
U kunt ook een potje kopen – of u heeft zelf stukken mierikswortel in de vriezer liggen.
Meng de mayonaise met de azijn in een kommetje.
Doe eerst wat minder dan een eetlepel azijn, want wie weet is het te zuur met de citroensap.
Doe alles in een kom en schep goed door.
Proef.
En ja, misschien mag er nog wat azijn bij, maar u moet wel de koolrabi blijven proeven.
Anders wordt het een zure hap.
Voeg naar eigen inzicht peper en zout toe.
Opmerking
Wees voorzichtig met de hoeveelheid azijn c.q. citroensap. Beter te weinig dan te veel.