Zoete koolrabisalade met vanille en krokante gember

  • 400 g koolrabi
  • 1 grote appel
  • sap van ½ citroen
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 2 lente-uitjes
  • 50 g gepelde amandelen
  • 3 gedroogde abrikozen
  • ¼ theel. vanillerasp
  • 4 eetl. sojayoghurt natuur
  • ½ eetl. rijststroop
  • 1 theel. appelazijn
  • olijfolie
  • 50 g verse gember

Roost de amandelen.
Schil de koolrabi en de appel en rasp ze grof.
Snijd de abrikozen in dunne reepjes.
Meng de appel met de koolrabi, het citroensap, de lente-uitjes, abrikozen en amandelen.
Maak een dressing van sojayoghurt, sinaasappelrasp, vanille, appelazijn en rijststroop en breng op smaak met peper.
Roer de dressing door de koolrabisalade.
Snijd de gember in flinterdunne plakjes.
Verhit een flinke laag olijfolie in een wok en frituur hierin de plakjes gember.
Versier er de koolrabisalade mee.

Bron: Lisette Kreischer
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug