Koolrabisalade met tuinkers, karbonade en aardappelen

Koolrabisalade met tuinkers, karbonade en aardappelen

  • 6 aardappelen
  • 2 dunne ribkarbonades
  • peper
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 8 sprieten bieslook
  • 1 eetl. azijn
  • 1 theel. mosterd
  • 1 eetl. olie
  • 1 à 2 koolrabi's
  • 1 bakje tuinkers

Schil de aardappelen.
Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
Bestrooi de karbonades met wat peper.
Bak het vlees in de hete margarine in ca. 10 à 12 minuten gaar en bruin.
Was het bieslook en knip de sprieten klein.
Maak een dressing van het bieslook met azijn, de mosterd, 1 eetl. water en de olie.
Was de koolrabi en snijd de steelaanzet en lelijke plekken weg.
Rasp de koolrabi grof of snijd hem in dunne reepjes.
Was de tuinkers en knip het kruid uit het bakje.
Meng de tuinkers en de dressing met de koolrabi.
Neem de karbonades uit de pan.
Giet 7½ cl water in de pan en roer het aanbaksel los.
Breng de jus aan de kook.
Geef de koolrabisalade met het vlees, aardappelen en wat jus.

Tuinkers over?

Bron: Voedingscentrum

Terug