Koolrabi-venkelsalade

Koolrabi-venkelsalade

  • 1 kleine venkelknol, in dunne plakjes + wat groen voor garnering
  • 1 koolrabi, geschild en in dunne reepjes
  • 1 rode ui, gesnipperd of in dunne ringen
  • 150 g oude schapenkaas, in kleine blokjes
  • 5 eetl. slagroom
  • 3 eetl. rode wijnazijn
  • 2 theel. fijne mosterd
  • mespuntje gemberpoeder
  • peper uit de molen

Hier biedt de mandoline uitkomst: u kunt er flinterdunne plakjes venkel mee snijden en ook dunne reepjes koolrabi.
Blancheer de dun gesneden venkel een minuut of twee in gezouten kokend water.
Daarna afgieten in een vergiet, even onder koud water en verder af laten koelen en uitlekken.
Maak van room, azijn, mosterd en gemberpoeder een dresseing
Meng alles nu door elkaar - venkel, kaas, koolrabi, dressing.
Zet een paar uur in de koelkast
Voor het serveren wat venkelgroen voor de mooi erop draperen.

Notities
Door de rode wijnazijn wordt de dressing licht roze. De rode ui helpt daar misschien ook wat bij. U kunt elke smaakvolle, wat stevige kaas henruiken. Wij hebben de sublieme kaas van de Ouwendorperhoeve uit Garderen. Hollandse pecorino. Of queso manchego.

Bron: MergenMetz

Terug