Geniale koolrabisalade

Geniale koolrabisalade

  • 1 courgette, in even smalle reepjes
    (je kan een dunschiller gebruiken)
  • 1 bos dille (zo’n 6 eetl.)
  • sap en geraspte schil van 1 citroen
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 teen knoflook, heel fijn gehakt (pletten kan ook)
  • peper & zout

Meng alle ingrediënten in een kom en laat 10 minuten trekken.
Proef en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
Er mag wel wat zout in om tegen de zure citroen op te kunnen.

Opmerking
Ottolenghi zorgt altijd voor bakken inspiratie in zijn boek Plenty, vol met groentegerechten. Ik heb het boek geleend en sla het nu bijna dagelijks open. Wat een geniaal brein heeft die man. Ingenieus zijn ze, de smakencombinaties die hij maakt.

Inspiratie: Yotam Ottolenghi
Bron: Soppafest
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug