Koolrabi-komkommersalade

Koolrabi-komkommersalade

  • 1 fikse koolrabi of 2 kleinere
  • 1 komkommer
  • 250 - 350 g aardappelen
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, zeer fijn gehakt
  • 1 eetl. goede mayonaise
  • 1 à 2 theel. (kruiden-)mosterd
  • zout naar smaak

De koolrabi schillen – dikke houtige delen verwijderen – en snijdt u in luciferdunne reepjes.
Dat kan met de hand, makkelijker is een mandoline.
Deze lucifers halveert u, dan zijn ze zo'n 1½ à 2 cm lang.
De komkommer schillen, in de lengte halveren en met een eetlepel de zaadlijst eruit schrapen.
Weg ermee.
De halve komkommers snijd u vervolgens een keer of vier in de lengte in repen die u in blokjes snijdt.
De aardappelen.
Wij hebben kakelverse rattes d'Ardeche uit de moestuin.
Die spoelen we af, koken we in de schil.
Af laten koelen en daarna de schil eraf trekken.
In kleinere brokken snijden (ook zo'n 2 cm).
U kunt natuurlijk elke stevige aardappel gebruiken.
Roseval zou ook goed in aanmerking komen.
Meng alles en zet een tijdje koel weg.
En dan natuurlijk serveren.

Opmerkingen
De hele aardappelen die u in de bovenste foto ziet, zijn hele kleintjes die bij het rooien van de rattes meekwamen. Die hebben we ook gewoon gekookt en het velletje ervanaf gepulkt.
Voor mij hoeft er geen zout bij.
Voor mrs. M wel een beetje.
Goede mayonaise maakt u zelf, maar ook bepaalde eko-merken zoals Machandal en die van Hellmann's zijn geschikt.

Bron: MergenMetz

Terug