Koolrabi-ijsbergsalade met kip en aardappelen

Koolrabi-ijsbergsalade met kip en aardappelen

  • 6 aardappelen
  • 1 sinaasappel
  • ½ limoen
  • 1 theel. honing
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 koolrabi's
  • paar bladen ijsbergsla
  • 2 takjes munt
  • 200 g kippendijfilet
  • Râs al Hânout of peper en paprikapoeder
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Schil de aardappelen.
Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
Schil de sinaasappel dik en vang het sap op.
Snijd de sinaasappel in blokjes.
Was het stukje limoen en snijd wat van het buitenste deel van de schil af.
Snijd het schilletje in fijne reepjes.
Pers de limoen uit.
Maak een dressing van het limoensap, het opgevangen sinaasappelsap, honing en olie.
Schil de koolrabi’s dun en snijd ze in kleine blokjes of reepjes.
Was de ijsbergsla en snijd de bladen in repen.
Was de blaadjes munt en snijd ze in repen.
Meng de groente met de dressing, reepjes limoenschil en munt.
Snijd de kip in repen en bestrooi ze met wat Râs al Hânout.
Bak de kipreepjes in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
Giet 7½ cl water in de pan en roer het aanbaksel los.
Breng de jus aan de kook.
Geef de koolrabisalade met de kip en de aardappelen met jus.

IJsbergsla over?

Bron: Voedingscentrum

Terug