voor 4 - 6 personen
|
|
Laat de rozijnen een kwartiertje wellen in heet water en uitlekken in een vergiet.
Rasp de winterpeen en snij de kool zo dun mogelijk. Dit gaat het makkelijkst met een keukenmachine.
Maak een dressing van mayonaise, yoghurt, room, sinaasappelsap, mosterd en knoflook.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Goed door de salade mengen en een uurtje in de koelkast.
Dan werken de smaken op elkaar in en wordt de kool zachter.
Kruimel de speculaasjes fijn en strooi ze vlak voor het opdienen over de salade.
Wie alles opheeft, mag zijn schoen zetten.
Wel twee hapjes overlaten voor het paard!
voor 2 personen
|
|
Was het stuk kool en rasp of snijd de kool fijn.
Maak de wortel schoon en rasp hem grof.
Maak het bosuitje schoon en snijd hem in smalle ringen.
Maak een sausje van de fritessaus, de yoghurt, het citroensap, de suiker, wat peper en een beetje zout.
Meng het sausje met de groente.
Zet de salade afgedekt koel weg zodat de smaken in trekken en de kool wat zachter wordt.
Menusuggestie
Lekker met een rundersaucijs en aardappelen.