Georgische kool-walnotensalade

  • 2 zoete appels
  • ⅛ l zure room
  • 2 tenen knoflook
  • ½ witte kool, heel dun gesneden
  • handje gepelde walnoten

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en rasp de appels fijn.
Meng meteen met de zure room, dan verkleuren ze niet.
Pers de knoflook en meng hem erdoor, samen met de kool en wat zout.
Hak de walnoten grof in de keukenmachine, of door ze in een plastic zak te bewerken met iets hards.
Strooi ze voor het serveren als garnering over de salade.

Even over de kool: je kunt gesneden kool kopen, maar zelf snijden levert je met wat handigheid dunnere flintertjes op.
Die smaken beter.
En in plaats van witte kool kun je rode nemen.
Een kwartiertje of een uurtje wachten voor het serveren doet deze salade beslist geen kwaad.

Bron: Georgisch Tafelen (uitg. Pereboom)
Gepubliceerd door: Onno Kleyn

Terug