Kruidige komkommersalade met vinaigrette

    • voor de vinaigrette
  • 6 eetl. neutraal smakende olie of olijfolie
  • 1 tot 3 eetl. azijn of citroen
  • 1 theel. mosterd
  • peper
  • (kruiden)zout
    • voor de komkommersalade
  • 1 komkommer
  • 2 lente-uitjes
  • 1 theel. vers of gedroogd dillegroen
  • 1 eetl. gehakte bieslook

Meng azijn, zout, peper en mosterd.
Voeg de olie al roerende toe.
Het kan nog eenvoudiger: doe alle ingrediƫnten in een flesje en schud flink.
Snijd de komkommer in heel dunne schijfjes.
Meng ze met de vinaigrette.
Snipper de lenteuitjes.
Meng alles en laat een uur marineren in de koelkast.

Variant
Voeg er nog wat pimpernelblaadjes bij.

Bron: Lekker ecologisch!
Gepubliceerd door: Samen eco actief, Velt

Terug