Knolselderij wortelsalade

Knolselderij wortelsalade

  • 450 g wortels
  • 1 kleine knolselderij,
    schil verwijderd en schoongemaakt
  • 1 rode ui, fijn gesneden
  • handvol rozijnen
  • handvol pompoenpitten
  • 100 g gemengde noten
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. Sangiovese azijn of rode wijn azijn
  • 1 theel. Dijon mosterd
  • 3 eetl. mayonaise
  • sap van 1 limoen
  • peper & zout

Het raspen van de knolselderij en de wortels gaat het makkelijkste in een keukenmachine, maar met een handrasp kan natuurlijk ook.
De hoeveelheid die overblijft is enorm dus zorg ervoor dat je een flinke schaal hebt om alles te mengen.
Rasp de knolselderij en de wortel en doe in de grote schaal.
Voeg de kleingesneden ui eraan toe, de rozijnen en pompoenpitten.
Hak de noten klein en voeg ook toe.
Maak een dressing van de olijfolie, rode wijn azijn, mayonaise, limoensap en zout en peper en proef of het op smaak is.
Doe bij de salade en roer alles goed door.
Proef weer en voeg nog indien nodig mayonaise, limoensap of olijfolie toe.

Bron: Simone van den Berg
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug