Klassieke huzarensalade

klassieke_huzarensalade (3K)

voor 10 personen

  • 1 kg aardappelen
  • zout & peper
  • 150 - 200 g doperwten (diepvries)
  • 300 - 400 g gekookte ham
  • 2 zure appeien, geschild
  • 2 augurken
  • 10 zilveruitjes
  • 6 eetl. mayonaise
  • 3 eetl. crème fraîche
  • 2 eetl. fijngesneden peterselie
    • voor de garnering
  • blaadjes sla
  • fijngesneden peterselie
  • plakjes hardgekookt ei
  • plakjes tomaat
  • kleine augurkjes

Bereiden (kan enkele uren van tevoren):
aardappelen met zout in ± 25 minuten gaar koken en laten afkoelen.
Doperwten met zout in ± 3 minuten gaar koken.
Aardappelen,ham, appel, augurken en zilveruitjes in heel kleine blokjes snijden en mengen.
Voor saus mayonaise, crème fraîche, peterselie, zout & peper mengen en saus voorzichtig door salade scheppen.

Serveren
Grote schaal beleggen met slabladeren, salade op schaal scheppen, bestrooien met peterselie en garneren met plakjes ei, tomaat en augurkjes.

Bron: Bert Allers in Kook Jij

Terug