Kikkererwtensalade met gegrilde zoete ui

Kikkererwtensalade met gegrilde zoete ui

voor 2 personen

  • 1 blikje kikkererwten, uitlekgewicht ca. 400 g
  • 2 zongedroogde tomaatjes
  • ½ teentje knoflook
  • 2 eetl. olie
  • citroensap
  • peper
  • 3 à 4 zoete uien
  • 100 g spinazie

Laat de kikkererwten uitlekken.
Snijd de tomaatjes in stukjes.
Maak een dressing van de uitgeperste knoflook, 1 eetlepel olie, 1 eetlepel water, citroensap, peper.
Meng de dressing en de tomaatjes door de kikkererwten.
Was de spinazie en laat het goed uitlekken.
Maak de uien schoon, maar laat de wortelaanzet er aan.
Snijd de uien ieder in 8 parten.
Bestrijk de parten ui met wat olie.
Verhit een grillpan en gril de parten ui in ca. 10 minuten gaar en lichtbruin.
Meng de spinazie door de kikkererwten en leg de parten ui er op.

Citroensap over?

Bron: Voedingscentrum

Terug