Kikkererwtensalade met gegrilde zoete ui

voor 2 personen

  • 1 blikje kikkererwten
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • ½ teentje knoflook
  • 2 eetl. olie
  • citroensap
  • 1 theel. honing
  • 3 - 4 zoete uien
  • 100 g spinazie

Laat de kikkererwten uitlekken.
Snijd de tomaatjes in stukjes.
Maak een dressing van de uitgeperste knoflook, 1 eetlepel olie, 1 eetlepel water, citroensap, de honing, peper en een beetje zout.
Meng de dressing en de tomaatjes door de kikkererwten.
Was de spinazie en laat het goed uitlekken.
Maak de uien schoon, maar laat de wortelaanzet er aan.
Snijd de uien ieder in 8 parten.
Verhit een grillpan en bestrijk hem met wat olie.
Gril de parten ui in ca. 10 minuten gaar en goudbruin.
Meng de spinazie door de kikkererwten en leg de parten ui er op.

Bron: Voedingscentrum

Terug