Kikkererwtensalade met aubergine en amandelen

Kikkererwtensalade met aubergine en amandelen

  • 50 g couscous
  • 5 cl kokend water, of bouillon
  • 1 aubergine, in plakjes
  • 3 eetl. olijfolie + extra voor erover
  • ½ theel. Râs el Hânout
  • zout & peper
  • 2 potten kikkererwten à 200 g, afgespoeld en uitgelekt
  • sap van ½ citroen
  • 1 theel. paprika gemalen
  • ½ theel. komijnzaad gemalen
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • handvol verse koriander en/of peterselie, fijngehakt
  • 2 eetl. geblancheerde amandelen,
    even geroosterd in een droge koekenpan

Doe de couscous in een schaaltje en giet het kokend water erover.
Laat een paar minuten staan en roer dan los met een vork.
Bestrijk de aubergineplakjes met een mengsel van olijfolie, Râs el Hânout en zout en peper.
Gril de plakjes in een grillpan tot ze zacht zijn.
Hussel de couscous, kikkererwten, aubergine, citroensap, paprikapoeder en komijn, bosui en de helft van de groene kruiden met wat olijfolie door elkaar.
Schep een paar maal goed om.
Garneer de salade met de amandelen en de rest van de koriander en/of peterselie.

Bron: Ekoplaza

Terug