Salade van kikkererwten en komkommer

Salade van kikkererwten en komkommer

Als maaltijd voor 6 personen, als bijgerecht voor 12

  • 350 g gedroogde kikkererwten, en dan een nacht in water geweekt
  • 1 kleine komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 3 eetl. peterselie, gehakt
  • 50 g zwarte olijven, zonder pit en een keer doormidden gesneden
  • 1 eetl. citroensap
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theel. honing

Eens u deze salade hebt gemaakt, gaat u ongetwijfeld de hoeveelheid komkommer, ui en tomaat wat opkrikken.
Kook de geweekte kikkererwten in ca. 25 minuten gaar.
(Als u verzuimd hebt ze te weken, kan dat in een uur of twee koken.)
Afgieten en af laten koelen.
(Dat gaat het snelst op een breed oppervlak, bijvoorbeeld een bakplaat.)
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en schraap met een eetlepel de zaadlijsten eruit.
Snijd ze in ½ à 1 cm dikke plakjes.
Ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes ter grote van een kikkererwt.
Meng de kikkererwten, komkommerschijfjes, olijven, tomaatblokjes en peterselie in een schaal.
Meng de olie, citroensap, knoflook en honing tot een dressing.
Giet die over de salade.
Serveer op kamertemperatuur.

Opmerking
Er mag wel wat zout bij.

Bron: Het Grote Vegetarische Kookboek
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug