|
|
Week de kapucijners een nacht in veel koud water; ze moeten zeker 8 cm onder staan.
Voeg dan zo’n 7 gram zout (ja, dat mag, de verhalen over langzamer garen zijn achterhaald) per liter water toe en breng aan de kook.
Laat heel zachtjes gaar worden in 1 à 1½ uur.
Proef om het zeker te weten.
Droog de spinazie als je hem zelf gewassen hebt; anders is hij al droog genoeg.
Neem een grote koekepan of braadpan en verhit er de olie in.
Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend slinken.
Breng op smaak met zout.
Leg op een plank en snijd grof.
Meng de yoghurt met de hoisinsaus.
Laat de kapucijners uitlekken en roer er de helft van de saus doorheen, samen met de stukjes augurk.
Schep er de gebakken spinazie en de bleekselderij door.
Proef of er zout nodig is.
Verdeel over 4 borden en bekroon met een klodder saus en wat rode ui.