Kapsalon in een glas

Kapsalon in een glas

  • 100 g avocado
  • 1 eetl. kwark
  • 1 scheut water
  • 1 takje peterselie
  • 1 theel. citoensap
  • olijfolie
  • peper & zout
  • 75 g vegetarische kipstukjes
  • shoarmakruiden
  • 100 g komkommers
  • 1 tomaat
  • 1 zoete aardappel
  • paprikapoeder
  • handje spinazie
  • geraspte oude kaas
  • 1 bosui

Laag nummer een is je dressing.
Snijd de avocado en peterselie en voeg deze met de kwark, citroensap en olijfolie toe aan het glas.
Prak dit tot het één geheel is geworden.
Bak de vegetarische kipstukjes met shoarmakruiden, of als je weinig tijd hebt kun je ook kant-en-klare falafel gebruiken.
Dit hoef je namelijk niet te bakken maar kun je gewoon in stukjes scheuren en op de dressing leggen.
De vega kip laat je eerst afkoelen.
Was de zoete aardappelen en maak er frietjes van.
Breng de zoete aardappelen op smaak met zout, peper en paprikapoeder en verdeel hier een klein beetje olijfolie over.
Rooster de zoete aardappelen in de 25 minuten in de oven op 200 ºC.
Wanneer de aardappels klaar zijn laat je ze afkoelen en voeg je ze toe aan het glas.
Snijd bosui in ringen en de tomaat en komkommer in stukken.
Leg het op de aardappels.
Als laatste scheur je de (gewassen) spinazie in stukken en voeg het toe aan het geheel.
Top het naar smaak af met kaas.
Deksel erop en je bent klaar.

Bron: Verse oogst

Terug