Kappertjes-tomatensalade met boerenbroodcroutons

kappertjes_tomatensalade (3K)

  • 3 sneetjes (oud) bruin- of maïsbrood
  • 300 g kerstomaatjes
  • 1 eetl. olijfolie
  • oregano
  • 2 eetl. rode port
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 1 eetl. kappertjes
  • 16 groene olijven
  • 16 kapperappeltjes

Rooster het brood tot het goudbruin en bros is.
Maak de kerstomaatjes schoon en halveer ze.
Verwarm de olie en bak hierin op hoog vuur de tomaatjes 1 minuut.
Strooi er wat oregano en peper over.
Blus af met de port en de balsamicoazijn.
Laat de tomaatjes afkoelen en meng er de kappertjes door.
Snijd de olijven in plakjes.
Scheur het brood in stukken en mengen alles er door.
Voeg eventueel nog wat port of azijn toe.
Verdeel de salade over 4 borden.

Menusuggestie
Lekker met krokante kikkererwtenkoekjes met rode uienchutney, geroerbakte groene kool en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum

Terug