Italiaanse salade met gebakken brood en kippenlevertjes

italiaanse_salade (3K)

  • ½ winterwortel in dunne reepjes gesneden
  • 1 grote aardappel in dunne reepjes gesneden
  • 100 g dunne sperziebonen
  • ¼ knolselderij of koolrabi in dunne reepjes gesneden
  • 150 g salami
  • 100 g augurk in reepjes gesneden
  • 1 ui in reepjes gesneden
  • ½ paprika in dunne reepjes gesneden
  • 10 met piment gevulde olijven
  • 5 eetl. dressing naturel
  • 400 g kippenlevertjes
  • versgemalen peper en zout
  • 1 eetl. boter
  • 2 fijngesneden sjalotjes
  • 1 teentje uitgeperste knoflook
  • 4 in dobbelstenen gesneden, gebakken brood
  • 1 bosje rucola sla

Kook de aardappel, winterwortel, sperzieboontjes, knolselderij beetgaar en spoel ze direct goed af met koud water.
Laat ze uitlekken en schep ze daarna in een ruime kom.
Voeg de augurkreepjes, ui, paprikareepjes, olijven en de dressing er aan toe.
Meng het geheel voorzichtig door elkaar en laat de dressing intrekken.
In de tussentijd de kippenlevertjes kruiden met peper en zout.
Nu samen met de sjalotjes en knoflook in de boter goudbruin en net gaar bakken.
De salade over borden verdelen en op het laatst de gebakken kippenlevertjes er bovenop scheppen.
Bestrooien het geheel met gebakken brooddobbelstenen.
Direct serveren.

Wijnadvies
Chianti, Sensi, Italie

Succestip
Gebruik in plaats van kippenlevertjes bijv. kleine gehaktballetjes of gebakken kipreepjes.

Bron: Spar Succes recepten

Terug