|
|
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
Snijd ondertussen de augurken in kleine blokjes.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
Giet de doperwtje en worteltjes af en snijd de worteltjes in stukjes.
Snijd de ham in kleine stukjes.
Snipper de ui fijn.
Stamp de aardappelen grof en meng de rest van de ingredieënten tot en met de ui erdoor.
Breng op smaak met zout, versgemalen peper en azijn.
Zet de salade 2 uur in de koelkast om de smaken in te laten trekken.
Bron: Loesje
Gepubliceerd door: MijnReceptenboek.nl
voor een persoon of 6
|
|
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 0,5 cm of kleiner.
Breng een pan water met zout aan de kook en doe er de aardappelblokjes in.
Laat weer aan de kook komen en draai het vuur uit.
Na enkele minuten zijn de blokjes bijna gaar.
Giet ze af en laat koud water in de pan lopen om het kookproces af te breken, anders garen ze door en krijg je aardappelprut.
Maak de appels schoon en snijd ze in even grote blokjes.
Doe hetzelfde met de augurk en de ui.
Klop een vinaigrette van de olie, azijn, zout & peper en meng die met een houten lepel voorzichtig met alle ingrediƫnten.
Volgens de traditie schik je de salade op slabladeren op een schaal en bestrijk je hem met mayonaise (geen frietsaus!).
Versier hem met ei, augurk, plakjes tomaat, sardientjes en wat al niet.