Herfstsalade met pompoen

Herfstsalade met pompoen

voor 2 personen

  • 400 g pompoen, in stukjes
  • 3 tenen knoflook
  • snuf tijm
  • 80 g rucola melange
  • 2 eetl. walnoten
  • 200 g linzen, uit pot of zak
  • 1 rode ui
  • 75 g geitenkaas
  • scheut olijfolie
  • kneepje honing
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • peper & zout

Verwarm de oven op 200 °C.
Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal en besprenkel met een scheutje olie, peper, zout en wat tijm.
Leg de tenen knoflook (in schil) er tussen.
Zet de schaal ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven.
Voeg de laatste paar minuten de rode ui toe in ringetjes.

Herfstsalade met pompoen
Herfstsalade met pompoen
Herfstsalade met pompoen

Haal de knoflook tenen uit de ovenschaal en haal ze uit de schil.
Doe ze in een keukenmachine en mix fijn met een scheutje olie, kneepje koning en 1 eetl. balsamicoazijn.
Laat de linzen uitlekken.
Verdeel de sla over 2 borden.
Doe daarop de linzen (je kunt ze ook nog even verwarmen van te voren).
Verdeel de pompoen en de ui over de linzen salade.
Kruimel de geitenkaas en walnoten er over.
Besprenkel met de zoete knoflook dressing.
Serveer de salade lauwwarm.

Bron: Leuke recepten

Terug