Herfstsalade

Herfstsalade

  • 1 krop eikenbladsla
  • 400 g gemengde paddestoelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g pijnboompitten verse tijm
  • 15 g roomboter
  • 3 eetl. extra vierge olijfolie
  • balsamicoazijn
  • 125 g zachte geitenkaas

Was, droog en scheur de eikenbladsla.
Boen de paddestoelen voorzichtig schoon en snijd in plakken.
Snipper de ui, pers de knoflook en ris de blaadjes van de tijm.
Rooster wat pijnboompitten goudbruin.
Zet apart.
Smelt de boter in de pan en bak de paddestoelen op middelhoog vuur.
Voeg de ui, knoflook en tijm toe en bak tot het vocht van de paddestoelen verdampt.
Meng de olie en balsamicoazijn tot een dressing.
Verdeel de sla over een grote schaal.
Verdeel de warme paddestoelen over de sla.
Brokkel de geitenkaas over de salade.
Garneer met de pijnboompitten.
Serveer direct.

Bron: Verse oogst

Terug