|
|
Kook de bonen in ongeveer 7 minuten met zout beetgaar, spoel ze koud en laat ze uitlekken.
Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Roer een sausje van de olie, de uitgeperste knoflook, de azijn, de mosterd, de grofgeknipte bieslook, zout en peper.
Schep de dressing en de tomaat door de bonen en laat dit afgedekt circa 30 minuten intrekken.
Scheur de blaadjes sla kleiner.
Snijd de blaadjes van de takjes basilicum in reepjes.
Snijd de ui in dunne ringen.
Schep de sla, de ui en de basilicum door de boontjes.
Trek voorzichtig de goudsbloemen uit elkaar, gooi het hartje en de meeldraden weg en strooi de bloemblaadjes over de salade.
Opmerking
Eetbaar of giftig?
Er zijn veel soorten bloemen en planten die gegeten kunnen worden.
Raadpleeg wel eerst even een betrouwbare gids met duidelijke afbeeldingen voordat je bloemen gaat bereiden.