vegetarisch
|
|
Mix de zijdentofu, de curry, het citroensap, de mosterd en het zout fijn met een staafmixer.
Voeg beetje bij beetje de olie toe, zodat de saus romig wordt.
Breng op smaak met een beetje peper en zet koud.
Snijd de salade fijn.
Snijd de wortelen, lente-uitje en bleekselderij schuin in 5 mm dikke schijven.
Houd een beetje selderijgroen apart ter garnering.
Laat de groenten gedurende 2 minuten gaar koken in zout water, koel af onder koud water en laat afdruipen in een vergiet.
Fileer de pompelmoes en de sinaasappel.
Pers de andere citrusvruchten uit, vang het sap op in een kom en leg de gefileerde partjes pompelmoes en sinaasappel in het sap.
Schil de appel en de ananas, snijd in stukken en voeg toe.
Meng de groenten voorzichtig onder het fruit.
Verdeel de saladeblaadjes over vier soepborden of cocktailglazen en schik ze mooi tot een krans.
Schik de groenten-fruit-cocktail in het midden van de saladeblaadjes.
Overgiet met de curry-dip en garneer met selderijgroen.
Tip
De zijdentofu-dip is ook lekker bij geroosterde gerechten, salades en rauwkost.