Groene salade met tomatenvinaigrette

Groene salade met tomatenvinaigrette

voor 2 porties

  • 200 g tomaten
  • 2 eetl. rode wijnazijn
  • zout & peper
  • 1 theel. suiker
  • 5 eetl. koolzaadolie
  • 80 g eikenbladsla
  • 40 g rucola
  • 30 g gezouten amandelen

Verwijder de steeltjes van de tomaten.
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.
Doe de tomatenpitten in een zeef en zeef ze met een eetlepel, vang het sap op.
Snijd de kwartjes tomaat in kleine blokjes.
Meng het tomatensap met azijn, zout, peper en suiker.
Roer geleidelijk de olie erdoor.
Maak de eikenbladsla en rucola schoon, was ze en centrifugeer ze.
Hak de amandelen grof.
Meng de eikenbladsla, rucola en tomaten met de vinaigrette en serveer bestrooid met amandelen.

Bron: essen & trinken

Terug