Groene salade met kruiden

voor 2 personen

  • 200 g broccoli
  • 100 g peultjes
  • 1 groene kleine paprika
  • 2 bosuitjes
  • 50 g rucolasla
  • 1 eetl. olie
  • 1 - 1½ eetlepel citroensap
  • mespunt mosterd
  • mespunt suiker
  • 8 sprieten bieslook
  • 4 blaadjes lavas (maggiplant)
  • basilicum

Maak de broccoli en de peultjes schoon.
Verdeel de broccoli in roosjes en halveer de peultjes.
Kook de groente in enkele minuten beetgaar.
Maak de paprika en de bosuitjes schoon.
Snijd de paprika in blokjes en de bosuitjes in ringen.
Was de rucola.
Klop een dressing van de olie, het citroensap, 1 eetlepel water, de mosterd, wat suiker, peper en een beetje zout.
Was de kruiden en knip ze klein.
Meng alles door elkaar.

Menusuggestie
Lekker met een vegetarische roerbakreepjes met champignons en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum

Terug