Groene salade met kruiden en noten

Groene salade met kruiden en noten

voor 2 personen

  • 150 g volkoren couscous
  • ½ groentebouillontablet met minder zout
  • 250 g broccoli
  • 100 g peultjes
  • 1 kleine groene paprika
  • 2 bosuitjes
  • 50 g rucola
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 à 1½ eetl. citroensap
  • 1 theel. mosterd
  • 8 sprieten bieslook
  • 4 blaadjes lavas, maggiplant
  • 8 blaadjes basilicum
  • 50 g pecannoten, ongezouten

Doe de couscous in een kom.
Breng 25 cl water met het stukje bouillontablet aan de kook.
Schenk de bouillon over de couscous.
Roer met een vork los en laat afgedekt 10 minuten wellen.
Maak de broccoli en de peultjes schoon.
Halveer de peultjes.
Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
Kook de groente in enkele minuten beetgaar.
Maak de paprika en de bosuitjes schoon.
Snijd de paprika in blokjes en de bosuitjes in ringen.
Was de rucola.
Klop een dressing van de olie, citroensap, 1 eetl. water, mosterd en peper.
Was de kruiden en knip ze klein.
Meng alles door de couscous en laat helemaal koud worden.
Hak de noten grof en meng ze door de salade.

Variatie
Gebruik andere kruiden zoals selderij, platte peterselie, verse tijm.

Kruiden over?

Bron: Voedingscentrum

Terug