Groene salade met hazelnootdressing

  • 150 g diverse sla
  • 50 g rucola of radijs kiemen
  • 1 eetl. hazelnoten
  • 1 eetl. zonnebloempitten
  • 1 eetl. pompoenpitten
    • dressing
  • 1 kleine teen knoflook
  • ½ theel mosterd
  • 3 eetl hazelnootolie
  • 2 eetl witte wijnazijn
  • 1 theel poedersuiker
  • peper & zout
  • 1 eetl gehakte verse kruiden

Was alle sla zorgvuldig.
Scheur de blaadjes klein en dep ze droog in een theedoek.
Meng de blaadjes goed door elkaar in een mooie schaal.
Rooster de noten en de pitten in een droge koekenpan, op laag vuur, goudbruin.
Strooi ze over de sla.
Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Serveer de dressing naast de salade zodat iedereen zichzelf naar wens kan bedienen.

Bron: NN

Terug