Groene asperge eiersalade

Groene asperge eiersalade

  • 10 g tuinkers
  • 6 eetl. mayonaise
  • 2 druppels tabasco
  • brood naar keuze
  • 12 eieren
  • 350 g groene asperges
  • 6 augurken
  • 15 g bieslook
  • 15 g dragon
  • 15 g platte peterselie
  • rucola

Laat water aan de kook komen in een ruime steelpan.
Snijd de dragon, bieslook en platte peterselie fijn.
Kook de asperges (afhankelijk van de dikte) 7 à 8 minuten, schep ze voorzichtig uit het water in een vergiet en spoel ze met wat koud water af.
Gebruik het kookwater van de asperges om je eieren in te koken.
Leg de eieren als het water weer kookt voorzichtig in de pan en laat ze 8 minuten koken.
Giet de eieren af en laat ze een paar minuten in de pan onder een koud stromend straaltje water staan.
Pel de eieren als ze zijn afgekoeld en hak ze fijn.
Roer er de kruiden, augurken, mayonaise, tabasco en zout & peper doorheen.

Groene asperges over?

Bron: Verse Oogst

Terug