Griekse witte bonensalade

Salata fasoli

Griekse witte bonensalade

  • 1 blik witte (cannellini)bonen, uitlekgewicht ca. 500 g
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. olijfolie
  • citroensap
  • oregano
  • peper
  • ½ komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 groene en 1 gele paprika
  • 1 little gem of klein slakropje
  • 5 zwarte olijven zonder pit
  • 40 g verse geitenkaas

Spoel de witte bonen in een vergiet onder de kraan af en laat ze uitlekken.
Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
Voeg de olijfolie, citroensap, oregano en royaal peper toe en klop er een dressing van.
Meng de dressing door de bonen en laat dit een half uurtje staan.
Maak de groente schoon.
Snijd de komkommer in dunne plakken, tomaten in parten, ui in halve ringen, paprika’s in reepjes en de sla in repen.
Halveer de olijven.
Meng de groente en olijven door de witte bonen en verkruimel de geitenkaas erover.

Verse geitenkaas over?

Bron: Voedingscentrum

Terug