Griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

  • 300 g linzen (blik)
  • 6 eetl. olijfolie + een scheut
  • 6 eetl. wijnazijn
  • ½ komkommer
  • stuk of 12 kerstomaatjes
  • 1 rode ui
  • handvol rucola
  • handje zwarte Griekse olijven
  • 200 g feta
  • 1 flinke eetl. gedroogde oregano

Spoel de linzen af in een zeef en laat goed uitlekken.
Maak aan met de helft van de olie en de azijn, plus zout en schep om.
Snijd de tomaatjes in kwarten, de komkommer met schil in vergelijkbaar kleine stukjes en de ui in zeer dunne halve plakjes.
Meng aan met de resterende olie en azijn, en ook wat zout natuurlijk.
Meng en schep er dan de rucola doorheen.
Meng kort en luchtig.
Doe de linzen over een schaal en verdeel er de andere groenten en de olijven over.
Verkruimel de feta en leg die er in een gulle streep bovenop.
Bestrooi met oregano en giet nog een goede straal olijfolie over alles.
Brood erbij?
Mag.
Hoeft niet.

Bron: Onno Kleyn

Terug