Griekse courgettesalade met feta

Kolokithi me feta salata

Griekse courgettesalade met feta

  • 650 g kleine courgettes
  • 4 eetl. olijfolie
  • 3 eetl. citroensap
  • 2 eetl. fijngehakte dille
  • 115 g feta

Courgettes van kop en staart ontdoen.
In de lengte in vieren snijden.
Als de courgettes te groot zijn, de kwarten nog een keer doorsnijden.
Zet alvast een ruime pan water op.
En zet alvast een bak koud water klaar.
Snijdt de repen in ca. 3 cm lange stukjes.
Even blancheren tot ze beetgaar zijn.
Dat is in een twee à drie minuten.
Test!
Afgieten en snel in een bak koud water terugkoelen.
Uit lekken in een vergiet, eventueel met een schone theedoek drogen.
Verkruimel de feta en schep alles door de afgekoelde courgettestukjes.
Zet in de koelkast en koud opdienen.

Notities
Lekkere, frisse, doch niet spectaculaire salade. Iets meer citroensap dan aangegeven geeft wat meer "ballen". Ennuh.... Kook absoluut niet te lang, hè.

Bron: Madhur Jaffrey’s Vegetarische Gerechten
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug